Ještě před svatbou jsme se s manželem bavili, kolik chce každý z nás dětí. Vždycky jsme já i Honza chtěli více dětí, protože oba pocházíme ze tří sourozenců. Proto jsme ještě před svatbou hledali nějaký baráček, který by jsme si zrekonstruovali a po čase do něj přivedli i pár dětí. 

Věděli jsme, že to bude běh na dlouhou trať, ale naštěstí jsme jeden baráček našli (jak už jsem psala v předešlém článku), ještě před svatbou jsme ho koupili a hned po svatbě jsme se za pomocí našich rodin pustili do rekonstrukce. Věděli jsme, že miminko jen tak po svatbě nepřijde, vzhledem k podmínkám bydlení, které jsme po sňatku měli. 

Náš dům už pomalu ale jistě vypadal obyvatelně, ale ještě chybělo pár úprav k dokončení. Proto jsme se rozhodli založit rodinu (v den našeho prvního výročí svatby). Pokud se nám má dostat tak velkého Daru, jako je býti rodiči, ať se tak stane. Přiznávám, že jsem se trochu bála, přeci jen to pro mě bude něco nového. 

V té době, co jsme se tak rozhodli mi v práci zkončila smlouva a už mi ji neprodloužili. Byla jsem tam ještě jeden měsíc brigádně a mezitím hledala jinou práci. Nic jsem nenacházela a tak jsem se rozhodla, že si udělám kurz na asistentku pedagoga. Pár dní po podání přihlášky jsem si udělala těhotenský test, na kterém byla vidět slabě druhá čárka. Nějak jsem tomu nevěřila a tak jsem si raději udělala po pár dnech další test. Na něm už byla druhá čárka jasně vidět. Po oznámení té krásné zprávy manželovi jsme měli oba obrovskou radost, že nám to vyšlo přesně podle našich představ.

Po první gynekologické prohlídce, kde mi graviditu potvrdili, jsme se modlili, aby vše probíhalo tak, jak má. Těším se na každou další prohlídku, kdy to malé uvidím alespoň přes obrazovku monitoru a ujistím se, že je vše v pořádku. I dnes, kdy se nacházím téměř ve 20 týdnu těhotenství jsme Bohu neskutečně vděční, že miminko stále prospívá, roste a svými pohyby, které jsou už velmi dobře cítit, dává najevo, že je tu s námi.

Jsem neskutečně vděčná za to, že se mi dostalo tak velkého daru být manželkou a matkou. Je to pro nás oba velký zázrak a nepřestaneme za to být Pánu vděční. Termín porodu byl stanoven na 4.dubna, tedy den po mých narozeninách. Já už ale teď vím, že jsem si krásnější dárek k narozeninám nemohla přát. :) Kéž jsme všichni zdraví a celé mé těhotenství i porod proběhne v pořádku. Kéž se takové štěstí dostane všem, kteří tak touží po dítěti. Prosím, žehnej všem ženám v požehnaném stavu i matkám. Žehnej všem rodinám. Amen :)